⭐Gratis bezorging! Vanaf €50Voor 14u besteld, dezelfde dag verzonden!⭐Klant tevredenheid score 9.1 op Bol

Hond of kat verwennen

Hond of kat verwennen - SpirePets

Rolf Borrenbergs |

Jouw huisdier verdient het om af en toe verwend te worden door zijn of haar baasje. Laat ze voelen hoe blij jij bent dat ze er zijn met kleine verrassingen. Je hoeft er geen gekke dingen voor uit de kast te trekken. Een beetje extra aandacht besteden hoeft niet veel moeite te kosten. Wij hebben een paar tips voor je!

Jouw hond of kat is je beste vriend en Dierendag is niet de enige dag waarop je jouw huisdier in het zonnetje kunt zetten. Jouw hond, kat, konijn, cavia of ander huisdier is er altijd voor je en is lief, zorgzaam, grappig en ondeugend. Af en toe mag je jouw huisdier dus wel eens wat extra’s geven. Maar hoe doe je dat op een leuke en afwisselende manier?

1) Iets lekkers

Verras je hond, kat, konijn of ander huisdier eens met een lekker taartje gemaakt van zijn of haar lievelingseten. Eigenlijk is alles wat je in het taartje stopt goed, zolang het maar niet het standaard eten is dat je elke dag geeft. Zorg er natuurlijk wel voor dat jouw recept geschikt is voor jouw huisdier. Als het een groot taartje wordt kan het verstandig zijn om het in verschillende delen te geven, zodat je huisdier niet ziek wordt van te veel eten tegelijk.

2) Wandelen

Heb je een hond? Dan weet je vast wel hoe gelukkig deze dieren worden van een lekkere wandeling. Zo kunnen ze al hun energie fijn kwijt in de ruimte die ze buiten hebben. Je kunt ook naar een veld of park waar ook andere honden worden uitgelaten. Dan kunnen ze ook spelen met andere honden. Bovendien is een frisse neus niet alleen goed voor de hond maar ook voor jou. Win-win dus! Heb je een kat of poes, maar woon je op een plek waar je hem of haar liever niet naar buiten laat? Dan kun je toch een rondje met ze lopen dierenwinkels kun je ook riempjes kopen speciaal voor katten. Buitenlucht is ook voor katten heel belangrijk en gezond.

3) Geef ze wat extra aandacht

Veel huisdieren zijn echte gezelschapsdieren wat betekent dat ze jouw gezelschap ook fijn vinden. Misschien ben je niet vaak thuis vanwege werk of andere verplichtingen. Hierdoor kunnen ze zich af en toe alleen voelen. Door ze wat extra aandacht te geven wanneer je wel thuis bent voelen ze dat jij er ook voor hen bent. Neem bijvoorbeeld wat extra de tijd om met ze te spelen of te knuffelen. Heb je een huisdier dat het heerlijk vindt om geborsteld te worden? Dan is dat dé manier om jouw huisdier te verwennen. 

4) Cadeautjes

Ook je huisdier doe je een plezier met cadeautjes! Huisdieren maak je altijd blij met nieuwe speeltjes. Een nieuwe bal voor de hond, een nieuw rad voor de cavia of een nieuwe krabpaal voor de kat: jouw huisdier zal er superblij mee zijn.